onsdag 1 augusti 2007

-Cheap Bastard Gaspacho!



Tjaha.
Göra sommarmat. Snabbt, billigt och enkelt?

Hur då? Du frågar.
Fuska! Jag svarar.

Den traditionella Gazpachon är en Andalusisk kall soppa som gör sig bäst under heta sommardagar. Enligt originalreceptet ska man smula små brödbitar i en lätt sjuden soppa med grovmixade grönsaker etc...
Meckigt tycker jag. (Jag gillar inte att diska mixerutrustning av nån anledning.) Plus att det blir en massa tomater som man ska gröpa ur och joxa med.

Därför uppfann jag en billig ful-gazpacho. Och eftersom det rör sig om en oäkting som dessutom är rätt billig har den fått de passande namnet Cheap Bastard Gaspacho!

Ingridienser:
Basen
1 flaska Passerade tomater [ca 650 ml]
1 tsk Worstershiresås
5-10 stänk Tabasco
1 tärning Grönsaksbuljong
1,5 msk Vitvinsvinäger
2 msk Olivolja
Salt, färskmalen svartpeppar.
En riven vitlöksklyfta
1 dl vatten (alternativt några isbitar
om dom passerade tomaterna är ljumna.)

Pimp-my-gazpacho-ingridienser
Gurka
Rödlök
Gul lök
Paprika
Krutonger (how 2:s längre ner)

Har du tid så låt alla ingridienser stå tills dom blir kylskåpskalla annars kan man använda sig av isbitstricket.

Blanda alla ingridienser i basreceptet och snaka av med salt och peppar tills du blir nöjd. Tärna alla pimp-ingiridienser i hel-halvcentimeters bitar.

Krutongerna; Tärna formbröd i centimeterstora bitar. Rosta med olivolja och en pressad vitlöksklyfta i en stekpanna på medelhög värme. Salta.

Servera basen och pimp-tillbehören vid sidan av. Lite tacostyle. :)

Enjoy!

Inga kommentarer: